PECM: nieuwe mogelijkheden voor extreme precisie

Precision Electro Chemical Machining (PECM) is een zeer geavanceerde techniek die nieuwe mogelijkheden biedt in het extreem nauwkeurig bewerken van producten.

Extreme nauwkeurigheid, vrijwel geen slijtage

Het grote voordeel van PECM is dat er vrijwel geen slijtage aan het gereedschap plaatsvindt. Met één stuk gereedschap zijn grote series te produceren met exact dezelfde precisie. Werkstukken worden op micron-niveau bewerkt, wat toleranties van 2 micron en ruwheden van 0,03 Ra mogelijk maakt. Dat in combinatie met een relatief hoge processnelheid maakt PECM bij uitstek geschikt voor serieproductie van extreem nauwkeurige onderdelen.

PAC: kennis en expertise onder één dak

Het Duitse bedrijf PEMTec is een wereldwijd opererende organisatie die machines ontwikkelt voor deze vorm van elektrochemische precisiebewerking. Sinds najaar 2016 is Ter Hoek voor PEMTec het exclusieve PEM Application Center (PAC) voor de Benelux.

Het gereedschap is het hart van ieder PECM-proces. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever ontwikkelen we proefgereedschappen voor PECM-machines, waarmee prototypes van een product gemaakt worden. Wanneer succesvol is vastgesteld dat het product middels PECM te produceren is, levert Ter Hoek ook het uiteindelijke gereedschap voor serieproductie.

Daarnaast hebben we als PEM Application Center de juiste know-how, die nodig is om onze klanten in elke fase van ontwikkeling en proceskeuze te ondersteunen. En met een eigen PEM800-machine zetten we PECM ook zelf in voor onze opdrachtgevers.

Benieuwd hoe we met onze geavanceerde bewerkingen jouw proces verder kunnen helpen? We komen graag met je in contact!

De voordelen

  • Grote, nauwkeurige series mogelijk
  • Hoge processnelheid
  • Ontwikkeling gereedschap in eigen huis
  • Toleranties vanaf 2 micron
  • Ruwheden vanaf 0,03 Ra

« Terug naar Techniek

Heb je vragen of behoefte aan advies?