Innovatie die de toekomst dichterbij brengt

Laser MicroJet, kortweg LMJ, is een revolutionair lasersnijsysteem voor het met zeer grote precisie bewerken van materialen. Dankzij LMJ ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het op micron-niveau driedimensionaal bewerken van materialen.

Extreme precisie voor bijna elk materiaal

Bij Laser MicroJet wordt een laserstraal gevangen in een waterstraal. Hierdoor ontstaat een ‘zuil’ van laserenergie. Waar traditioneel lasersnijden alleen in een plat vlak mogelijk is, biedt LMJ nieuwe mogelijkheden voor snijden in driedimensionale objecten. Met een laserdiameter vanaf 30 micron worden haakse snijvlakken gemaakt.

Met deze revolutionaire technologie kunnen de meeste materialen in drie dimensies worden bewerkt. Van geleidende metalen, halfgeleiders en keramiek tot zelfs isolatoren als diamant, kunststof en composietmateriaal.

Nauwkeurig, snel en schoon

Middels LMJ bewerken we voornamelijk materialen tot een dikte van 5 millimeter. Wil je dikkere materialen laten bewerken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden! Laser MicroJet is net zo nauwkeurig als EDM (Electrical Discharge Machining oftewel vonkerosie) en biedt daarbij tal van voordelen.

« Terug naar Techniek

Heb je vragen of behoefte aan advies?

  • Geen warmte-beïnvloede zone
  • Geen spoorelementen in het oppervlak
  • Scherpe hoeken zonder afronding
  • Spanningsarm verspanen
  • Hogere bewerkingssnelheid