Geavanceerd materiaalbewerken tot op de duizendste millimeter

Electrical Discharge Machining (EDM) is een vorm van materiaalbewerking. Onder invloed van elektrische spanning tussen het werkstuk en een elektrode ontstaan kleine vonkjes die minieme stukjes van het materiaal afsmelten. EDM, ook wel vonkerosie genoemd, is daarmee een van de meest nauwkeurige bewerkingsmethoden, tot op een duizendste millimeter nauwkeurig. EDM is toe te passen op elk materiaal, mits elektrisch geleidend. De hardheid van het materiaal speelt daarbij geen rol.

Constante kwaliteit in het kleinste formaat

Eén van de belangrijkste voordelen van draadvonken is de constante kwaliteit bij maatvoeringen tot in de kleinste afmetingen.Traditionele bewerkingstechnieken als boren en frezen maken gebruik van roterende delen om het materiaal te vormen. EDM is een proces zonder draaiende delen. Dat maakt doorlopende contouren met inwendig scherpe hoeken mogelijk.

Toepassingen

Als innovatief producent van precisiecomponenten is Ter Hoek gespecialiseerd in tal van toepassingen op basis van EDM. Afhankelijk van de gewenste bewerking wordt gekozen tussen draadvonken, zinkvonken, microvonkfrezen en vonkboren of een combinatie van meerdere toepassingen.

Benieuwd hoe we met onze geavanceerde bewerkingen jouw proces verder kunnen helpen? We komen graag met je in contact!

« Terug naar Techniek

Heb je vragen of behoefte aan advies?

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.