Geavanceerd materiaalbewerken tot op de duizendste millimeter

Elk bewerkt oppervlak heeft een bepaalde ruwheid. Met de term ruwheid (of oppervlakteruwheid) wordt de mate van oneffenheid van een oppervlak weergegeven. Hoe lager de ruwheid, hoe gladder het oppervlak. Een lage ruwheid vergroot de levensduur van een component: er treedt minder slijtage op als gevolg van speling of wrijving en de kans dat oneffenheden uitgroeien tot breuk is kleiner.

Vonkerosie: lage ruwheden

Met vonkerosie zijn zeer lage ruwheden te behalen. De grootte van de vonk is nauwkeurig te bepalen en hoe kleiner de vonk, hoe gladder het resultaat. Bij Ter Hoek is, onder bepaalde condities, een minimale ruwheid van 0,06 Ra* haalbaar.

*Ruwheid wordt weergegeven in verschillende ruwheidsaanduidingen, waaronder Rt, Rz en Ra. De ruwheidsaanduiding Ra meet de gemiddelde afwijking in vergelijking met het gemiddelde profiel.

Warmte-beïnvloede zone

Naast ruwheid speelt ook de warmte-beïnvloede zone een rol bij de levensduur. Wanneer een werkstuk tijdens bewerking verhit wordt en vervolgens weer afkoelt, kunnen krimpscheuren ontstaan. Dankzij een uitstekende controle over het proces beperken we bij Ter Hoek de warmte-beïnvloede zone tot een minimum. In combinatie met de juiste nabewerkingen kunnen we het ontstaan van krimpscheuren zelfs geheel uitbannen.

« Terug naar Over ons

Heb je vragen of behoefte aan advies?

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.