Ter Hoek zet als PAC de volgende stap in fijnmechanische productie

Tijdens de AMB in Stuttgart ondertekende Ter Hoek Vonkerosie op 14 september een samenwerkingsovereenkomst met het Duitse PEMTec. Vanaf nu mag Ter Hoek zich PEM Application Center (PAC) voor de Benelux noemen. Het bedrijf uit Rijssen bezegelt hiermee een nieuwe stap richting verdere specialisatie op het gebied van fijnmechanische industrie.

pemtec

PEMTec is een wereldwijd opererende organisatie die machines ontwikkelt voor elektrochemische precisiebewerking, in het Engels bekend als Precision Electro Chemical Machining of kortweg PECM. Met de samenwerking voegt Ter Hoek zich bij een select wereldwijd gezelschap van specialisten, die deze nieuwe, zeer geavanceerde technologie voor opdrachtgevers beschikbaar maken.

Directeur Gerrit ter Hoek: “Het grote voordeel van deze nieuwe techniek is dat er vrijwel geen slijtage aan het gereedschap plaatsvindt. Met één stuk gereedschap kunnen we grote series produceren met exact dezelfde precisie. Werkstukken worden op micron-niveau bewerkt, wat zeer lage toleranties en dus extreme nauwkeurigheid mogelijk maakt.”

Het ontwikkelen van gereedschappen voor PECM-machines is een taak die Ter Hoek op het lijf geschreven is. In meer dan 25 jaar heeft het bedrijf in Rijssen zich met technieken als vonkerosie en LaserMicroJet ontwikkeld tot specialist in de fijnmechanische industrie. De samenwerking met PEMTec is dan ook een logische volgende stap. Ter Hoek maakt proefgereedschappen voor PECM-machines, waarmee prototypes ontwikkeld worden. Is het product klaar voor serieproductie, dan levert Ter Hoek ook het uiteindelijke gereedschap.

Gerrit ter Hoek: “Daarnaast hebben we als PAC de juiste know-how die nodig is om de klant in elke fase van ontwikkeling en proceskeuze te  ondersteunen. En met onze eigen PEM800-machine kunnen we PECM ook zelf inzetten voor onze opdrachtgevers.”

De technische specificaties van de PEM800:

tabel-ter-hoek

Ter Hoek is met een stand aanwezig op de Precisiebeurs in Veldhoven op 16 en 17 november. Op stand nummer 101 is alle informatie over deze nieuwe techniek voorhanden. Voor verdere vragen is Ter Hoek bereikbaar op telefoonnummer 0548 – 540807 en per e-mail: info@terhoek.com.

« Terug naar Over ons

Heb je vragen of behoefte aan advies?

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.