Onder geleiders verstaan we de materialen die elektrisch goed geleidend zijn. Geleidende materialen zijn geschikt om te bewerken met vonkerosie. Het smeltpunt van het materiaal is daarbij de belangrijkste parameter, die bepalend is voor de verspaningssnelheid.

Materialen geschikt voor vonkerosie

Om het materiaal te kunnen vonken mag de elektrische weerstand niet groter zijn dan 100 ?cm. Materialen die hieraan voldoen zijn bijvoorbeeld ijzerlegeringen (zoals staal), koper, aluminium en hardmetaal. Keramische materialen zijn gezien hun hoge isolatiewaarde niet vonkbaar. Door het toevoegen van elektrisch geleidende fasen ontstaan keramische composieten, die wel vonkbaar zijn. Een nadeel is echter dat de mechanische eigenschappen, zoals onder meer de hardheid, verminderen.

« Terug naar Materialen

Heb je vragen of behoefte aan advies?

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.