1990
Opgericht in een schuur

Opgericht in een schuur

Gerrit ter Hoek richt zijn bedrijf Ter Hoek vonkerosie op. Een schuur bij zijn woning wordt ingericht als productieruimte.

1996
Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Met inmiddels drie werknemers in vaste dienst verhuist het bedrijf naar een nieuwbouwlocatie op het industrieterrein.

1999
TÜV ISO-gecertifieerd

TÜV ISO-gecertifieerd

Al snel legt het bedrijf meer en meer de focus op kwaliteit en nauwkeurigheid. In 1999 wordt met het behalen van het TÜV ISO-certificaat een mooie mijlpaal gevierd.

2006
Opnieuw verhuizen

Opnieuw verhuizen

Na jaren van gestage groei wordt een ruimere locatie noodzakelijk. Het bedrijf, nu met negentien werknemers in dienst, vindt een nieuwe plek aan de Propaanstraat in Rijssen. Het pand heeft een oppervlakte van 2.000 vierkante meter en is nog altijd de thuisbasis van Ter Hoek.

2008
25 medewerkers

25 medewerkers

Het bedrijf blijft groeien en het team van specialisten wordt gestaag uitgebreid. In 2008 wordt de 25e medewerker in dienst genomen.

2008
De crisis laat zich voelen

De crisis laat zich voelen

De gevolgen van de wereldwijde crisis zijn ook bij Ter Hoek merkbaar. Een omzetdaling van dertig procent is het gevolg. Voor Ter Hoek reden voor herbezinning: de focus gaat terug naar de corebusiness, vonkerosie (EDM).

2013
28 medewerkers

28 medewerkers

De productiefaciliteit telt 30 machines op het gebied van EDM.

2014
Innovatie en ontwikkeling

Innovatie en ontwikkeling

De innovatieve Laser MicroJet-techniek biedt Ter Hoek de mogelijkheid om tal van nieuwe materialen met grote precisie te bewerken. Ook op het gebied van nauwkeurigheid worden nieuwe stappen gemaakt, met de AS9100-normering (luchtvaart) als mooie bekroning.

2015
25-jarig jubileum

25-jarig jubileum

In 2015 wordt een nieuwe mijlpaal bereikt met het 25-jarig jubileum. Met een solide basis en een heldere strategie is Ter Hoek klaar voor de toekomst. Innovatie van morgen als inspiratie voor vandaag.