Figuurzagen tot in de perfectie

Draadvonken is een bewerkingsmethode op basis van vonkerosie. Qua werking lijkt draadvonken op figuurzagen: een draadvormige elektrode maakt als een geprogrammeerde figuurzaag zijn contouren door het materiaal.

Het is zelfs mogelijk om het bovencontour een andere vorm te geven dan het ondercontour. Er wordt dan gebruik gemaakt van vier-assig draadvonken. Waar nodig worden eerst startgaten in het materiaal aangebracht, die dienen als doorvoerpunten voor de (draadvormige) elektrode. Het aanbrengen van deze startgaten gebeurt door middel van vonkboren.

Extreme nauwkeurigheid

De draad wordt tijdens het proces continu vernieuwd. Er hoeft dus geen rekening te worden gehouden met slijtage aan de elektrode. Op die manier blijft uiterste nauwkeurigheid gegarandeerd. De elektrode raakt het werkstuk niet; er wordt dus geen enkele mechanische spanning uitgeoefend op het werkstuk.

« Terug naar Snijden & contouren

Heb je vragen of behoefte aan advies?

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.