Bij vonkboren wordt een holle buisvormige elektrode gebruikt om gaten in een werkstuk aan te brengen. Zo worden bijvoorbeeld startgaten gemaakt, die bij draadvonken worden gebruikt als doorvoergaten voor het snijden van contouren. Maar vonkboren is tevens zeer geschikt voor het maken van koel- of luchtkanalen en toevoergaten voor olie of vloeistoffen.

Snel, klein en diep boren

Tijdens de bewerking wordt spoelwater onder relatief hoge druk door de elektrode gespoten en het residu spoelt langs de buitenkant van de elektrode omhoog. Dankzij vonkboren is het mogelijk om zeer kleine en diepe gaten te creëren. Gaten met een diameter van 1 millimeter in materiaal van 600 mm dik zijn mogelijk. Het procedé verloopt snel, zelfs door gehard materiaal en hardmetaal.

« Terug naar Microboren

Heb je vragen of behoefte aan advies?

Innovatief en georganiseerd

Het geavanceerde machinepark in onze geklimatiseerde productiefaciliteit biedt ons team de ruimte om te doen waar we goed in zijn: innovatieve en hoogwaardige oplossingen leveren. Ongeacht vorm, afmeting, materiaal of oplage. Daarbij hanteren we korte doorlooptijden en een strakke organisatie.